Tagtik

{Morning} Secretaresse luistert muziek op smartphone: bedrijf krijgt boete van Sabam

In het Waalse Farciennes heeft een bedrijf een wel heel opmerkelijke boete gekregen. De bedrijfsleider moet 443 euro betalen aan Sabam, omdat de secretaresse muziek beluisterde op haar smartphone tijdens een controle. Het bedrijf heeft een advocaat ingeschakeld. Dat meldt RTBF.

Het bedrijf kreeg een verrassingsbezoek van Sabam om te controleren of er geen muziek werd afgespeeld zonder te betalen. Er werd nergens muziek gespeeld, behalve op het kantoor van de secretaresse. Ze beluisterde klassieke muziek via de speaker van haar smartphone. Mag niet volgens Sabam, dus moet het bedrijf 443 euro betalen.

Volgens Sabam heeft het geen belang via welke bron je muziek beluisterd. "Van het moment dat muziek hoorbaar is aan meer dan acht werknemers, moet je een licentie aanvragen voor alle rechten die verschuldigd zijn.", luidt het. De bedrijfsleider schakelt een advocaat in. De dame in kwestie zou ook naar een rechtenvrije zender hebben geluisterd. (Skwadra by Tagtik/Source: RTBF/Illustration Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren