Tagtik

{Morning}Spaanse tieners doen supervondst: "Alsof we de lotto hebben gewonnen"

Veel Spaanse jongeren genieten dezer dagen in Mallorca op het strand nog van een aangename nazomer. Ze wagen nog een duik in het water, rusten nog heerlijk uit in het zand, sporten er wat met vrienden, vaak met zomerse beats op de achtergrond. Soufian Akrach en zijn goede vriend zijn echter gebeten door natuurdocumentaires en die passie levert hen nu een aardige duit op.

In de badplaats Casa Millor op Mallorca vond Soufian een uiterst zeldzame klomp ambergris. Dat is een waardevolle stof die gemaakt wordt in het darmstelsel van potvissen. Deze stof zorgt er bij de potvissen voor dat moeilijk verteerbare dingen gemakkelijker door het darmstelsel vloeien. In de cosmeticawereld wordt ambergris echter gebruikt als geurstof in parfums. Deze stof is extreem zeldzaam en daarom ook ongelofelijk kostbaar. Zo heeft een kilo ambergris een marktwaarde van 50.000 tot 80.000 euro.

"We konden het eerst niet geloven en hebben het niemand verteld totdat we echt zeker waren. Het is alsof we de lotto hebben gewonnen, zo zeldzaam is het. Eerst dacht ik dat het een rioolsteen was, maar al snel had ik door dat het echt ambergris was", reageert Soufian Akrach die de steen vond, in het dagblad Diario de Mallorca.

(Skwadra by Tagtik/Source: Diario de Mallorca/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren