Tagtik

{Morning} Tegen 2030 zou defensiebudget “in reële termen kunnen verdubbelen”

Volgens minister van Defensie, Steven Vandeput (N-VA) kan het defensiebudget tegen 20130 verdubbelen in reële termen. Dit kan wel enkel als de volgende regeringen de inspanningen van de huidige regering blijven aanhouden. De minister zei dit gisteren op een conferentie over de Europese defensie-industrie in het Egmontpaleis.

Ook het aandeel van investeringen in het defensiebudget zullen volgens de minister vijf keer groter zijn dan vandaag. Deze maatregelen zijn in juni vorig jaar allemaal goedgekeurd door de regering. De minister wees erop dat ook het R&D-budget binnen twaalf jaar vijf keer groter zal zijn.
 
"Er zal 9,4 miljard euro besteed worden aan militaire aankopen volgens de strategische visie.", zegt Vandeput. Dit traject werd uitgestippeld door de regering zodat de defensieuitgaven tegen 2030 1,3 procent van het bruto binnenlands product zullen bedragen. "België zit met dit percentage dan opnieuw op het Europees gemiddelde. De Verenigde Staten en de Navo willen echter dat er minstens 2 procent gehaald wordt tegen 2030. (Skwadra by Tagtik/Source: Belga/Illustration Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren