Tagtik

"Mulder vindt Mertens voortaan vulgair"

Als voetbalicoon Jan Mulder spreekt, zoomt de camera in en wordt het stil. Er staat altijd iets te gebeuren dan. De Nederlandse ex-voetballer van Anderlecht durft immers na zijn carrière nog grondig in het rond te trappen, maar altijd met een ludieke tackle. Wanneer de spits schrijft, levert dat echter ook vaak een doldwaas avontuur op. In zijn wekelijkse maandagcolumn in Het Laatste Nieuws bespreekt Mulder de wedstrijd AS Roma - SSC Napoli, althans die ene actie die hem zo intrigeerde:

"AS Roma-FC Napoli. Dries Mertens scoort. Hij wordt hond. Zoekt een boom. Ha: de stok van de cornervlag. Bobby gaat op de knieën, tilt de achterpoot op en plast ertegenaan. Dries, ik ben je manager en ik heb zo’n idee dat sponsoren en bedrijven die tv-reclame met je willen maken voor aftershave en automerk, dit liever niet doen met iemand die wordt geassocieerd met een plassende straathond. Nooit meer doen, Dries. Misschien is het al te laat. Ik krijg het beeld niet meer van mijn netvlies. Zeg ‘Dries Mertens’ tegen me en ik denk niet aan al die weergaloze acties en goals, ik zie hem met het achterpootje omhoog. Als het eruit is rilt hij even."

"Je deed het hond-technisch ook zo goed. Alsof je thuis ook zo plast. Is dat zo? Gemakkelijker misschien? Het is je vergeven, maar, ook wel knap gedaan, een heel weergaloos seizoen, waarin het ene persoonlijke succes het andere opvolgde, is met dat ene straaltje gereduceerd tot een vulgair beeld." (Skwadra by Tagtik/Source: HLN/Illustration picture: Belga)

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="nl"><p lang="und" dir="ltr"><a href="https://twitter.com/hashtag/RomaNapoli?src=hash">#RomaNapoli</a> <a href="https://twitter.com/hashtag/DriesMertens?src=hash">#DriesMertens</a> <a href="https://twitter.com/hashtag/Goals2017?src=hash">#Goals2017</a> <a href="https://t.co/d3hUpJonKB">pic.twitter.com/d3hUpJonKB</a></p>&mdash; Sabatino De Rosa (@Saba1926MH17) <a href="https://twitter.com/Saba1926MH17/status/838309963898454016">5 maart 2017</a></blockquote>
<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Ook dit kan u interesseren