Tagtik

Nederlander na bijna zestig jaar Canada uitgezet

De Nederlander Len van Heest woont al bijna zijn ganse leven in Canada. Toen hij amper acht maanden oud was, verhuisde hij samen met zijn ouders in 1958 naar Vancouver. Hij verkreeg echter nooit de Canadese nationaliteit. Na een bewogen leven op Canadese bodem, wordt hij er het land uitgezet. Maar van Heest spreekt helemaal geen Nederlands, dus weet niet waar naartoe.

De man heeft sinds zijn zestien jaar last van een bipolaire stoornis en was zwaar alcohol- en drugsverslaafd. Ook werd hij de afgelopen 35 jaar vervolgd voor meer dan veertig misdrijven. Redenen genoeg voor de federale rechtbank van Vancouver om hem maandag het land uit te zetten.

Maar hoe is het dan mogelijk dat de Nederlander op maandag 6 maart uit Canada zal gezet worden? Dit is mogelijk door een een wetswijziging van de vorige conservatieve regering die ervoor zorgt dat een buitenlander die veroordeeld wordt tot een celstraf van meer dan zes maanden, Canada wordt uitgezet. (Skwadra by Tagtik/Source: GVA/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren