Tagtik

Nederlander wil naar Sydney maar belandt in... Canada

Een goede raad voor wie een reis naar Sydney boekt: kijk goed uit welk land op je vliegtuigticket staat vermeld. Milan Schipper, een 18-jarige Nederlander, deed dat niet en belandde niet in het zonnige Australië, maar wel in het ijskoude Canada.

"Dit ticket kostte in de achthonderd euro. Reistijd 22 uur, inclusief twee overstaps. Chicago en Toronto," zo vertelt hij bij het Nederlandse AD. Bij het laatste stukje van zijn reis begon het bij de onfortuinlijke jongeman te dagen welke blunder hij had gemaakt: "Ik keek op het beeldscherm naar de vluchtinformatie en dacht: shit, we gaan naar rechts in plaats van naar links. Dat klopt toch niet? Ik zoomde in en schrok: Sydney, Nova Scotia..."

In Canada kan hij alsnog een nieuw ticket krijgen om naar het 'juiste' Sydney te vliegen, maar dat zou hem 1500 euro en nogmaals 33 uur in het vliegtuig kosten. Milan besloot om dan maar eerst terug naar Nederland te vliegen om te bekomen van zijn avontuur. Hij heeft alvast een straf verhaal te vertellen aan het thuisfront... (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren