Tagtik

Niemand wil bedrijfswagen inruilen voor geld

Uit een rondvraag van HR-groep Acerta blijken maar weinig werknemers interesse te tonen om hun bedrijfswagen in te ruilen voor extra nettoloon. Volgens Cash for Cars, een maatregel die door het kabinet werd goedgekeurd en die vanaf januari geldt, kan de werknemer nochtans 400 tot 900 euro extra verdienen als hij zijn bedrijfswagen inruilt.

Acerta polste 380 verantwoordelijken in Belgische bedrijven. "8 op de 10 werkgevers is ervan overtuigd dat hun werknemers er amper of geen interesse in hebben", zo verklaart Chris Wuytens van Acerta in Het Laatste Nieuws. En wie geen bedrijfswagen heeft, zou er graag een krijgen: "57% van de werknemers die nu nog geen firmawagen hebben, zijn bereid om loon in te leveren om er één te krijgen."

Volgens Danny Smagghe van Touring is het ontbreken van alternatieven de voornaamste reden voor de magere belangstelling: "Er zijn te weinig alternatieven om vlot op je bestemming te raken. Het is niet de bedoeling om je bedrijfswagen in te leveren en dan zelf een tweedehandswagen te kopen om gewoon te blijven pendelen naar het werk."

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren