Tagtik

Nieuw schandaal in Gent op komst?

Niet alleen in Wallonië wordt er gesjoemeld met postjes, ook in Vlaanderen is een intercommunaleschandaal ontdekt door de nieuwssite Apache en Het Laatste Nieuws. 17 bestuurders van de NV Publipart krijgen fikse vergoedingen voor vergaderingen. Voorts zou de nv ook enkele schimmige investeringen hebben gedaan.

Bij de 17 bestuurders zitten tal van politici van SP.A, Open VLD en CD&V met vooral banden met Gent. Zij zouden samen vergoedingen hebben opgestreken voor 360.000 euro, zo'n 19.000 euro per bestuurder.

In het Canvasprogramma De Afspraak had burgemeester Daniël Termont het over de zaak. Hij meldde dat de stad sinds 2014 bezig is om uit de vennootschap te stappen, maar benadrukte dat de bestuurders ook veel goed hebben gedaan voor de stad Gent.

De oppositie in Gent haalt stevig uit: "Het systeem-Termont is het PS-systeem in meerdere betekenissen: een gigantische tewerkstellingsmachine, een gigantische subsidiemachine en een gigantische graaimachine voor de toplui", zo schreef Siegfried Bracke, Kamervoorzitter en leider van de N-VA-oppositie in Gent, op zijn blog.

Na de Optima-zaak is het al de tweede affaire waar de stad Gent mee te maken krijgt. (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren