Tagtik

Nieuwe overwinning voor Theo Francken

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) mag zich op de borst kloppen. Hij moet immers ook in tweede instantie geen visum verlenen aan het Syrische gezin uit Aleppo.

"Waar we in de dwangsomzaak over het gezin uit Aleppo gelijk kregen obv een procedurefout, geef de RVV (Raad voor Vreemdelingenbetwistingen) ons in de visakwestie nu ook ten gronde gelijk", meldt Theo Francken heuglijk op zijn blog 'Theotuurt'. De Raad voor de Vreemdelingenbetwistingen oordeelde, na een vraag aan het Europees Hof van Justitie, dat België geen humanitair visum voor kort verblijf moet toekennen en ook niet verplicht is om de aanvraag als nieuwe aanvraag voor een visum voor een lang verblijf te catalogeren.

"3 juridische overwinningen op 3 in deze visazaak. 3 op 3, niet slecht voor iemand die ‘een totaal gebrek aan juridische strategie’ werd verweten. Nu nog die dwangsommen laten annuleren en dan is deze strijd gestreden", klinkt Francken ambitieus. (Skwadra by Tagtik/Source: Theotuurt/Illustration picture: Belga)

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="nl"><p lang="nl" dir="ltr">Goed nieuws!<br><br>RVV geeft ons nu ook ten gronde gelijk. Géén asielvisa kort verblijf, ook nt discretionair. <br>3 op 3! <a href="https://t.co/1ZF4qFV4Lt">https://t.co/1ZF4qFV4Lt</a></p>&mdash; Theo Francken (@FranckenTheo) <a href="https://twitter.com/FranckenTheo/status/849129133603000320">4 april 2017</a></blockquote>
<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Ook dit kan u interesseren