Tagtik

Nieuws omtrent asbest in schoolgebouw

Het was een buurtbewoner van basisschool Minnestraal in Lebbeke die vorige week stiekem filmde  hoe een bouwfirma er zonder beveiligingsmaatregelen leien met asbest van het dak verwijderde. Daardoor ontstonden er grote stofwolken. De gemeente Lebbeke besloot om onmiddellijk OVAM in te schakelen.

Uit eerste controles blijkt dat drie van de vier stalen asbestdeeltjes bevatten. "Ik vind het een zwaar misdrijf, bijna crimineel. In acht genomen dat dit een school is met hele jonge kinderen en dan nog zo omspringen met asbest, dat is echt schandalig!", zegt burgemeester François Saeys (Open Vld) voor de camera van TV Oost.

Vier van de twintig nieuwe stalen die genomen werden door een expertisebureau blijken nu ook asbestdeeltjes te bevatten. Daarom contacteerde de gemeente Lebbeke een nieuwe aannemer, die erkend is als asbestdeskundige, die vandaag met het veilig verwijderen van het asbest uit de basisschool de Minnestraat startte. Daarna zullen controles in alle lokalen gebeuren en zal elke ruimte er volledig gereinigd worden. Tegen 1 september zal het hele gebouw asbestvrij zijn, verzekert de burgemeester.

(Skwadra by Tagtik/Source: TV Oost/Illustration Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren