Tagtik

[UPDATE] Noodlanding op luchthaven Luik

Een cargovliegtuig van de luchtvaartmaatschappij Atlas Air is deze namiddag in de problemen gekomen bij het opstijgen vanuit de luchthaven van Bierset, bij Luik, zo bericht RTL. Enkele buurtbewoners hoorden enkele ontploffingen en zagen vlammen uit een van de motoren komen.

De woordvoerder van de luchthaven bevestigde het nieuws: "Een vliegtuig kwam in moeilijkheden deze namiddag. Er was een probleem met de motor. Het ging om een cargovliegtuig van Atlas Air. We weten nog niet precies wat er gebeurd is. Mogelijk is een voorwerp of een vogel in de motor geraakt."

De piloot kon na het opstijgen rechtsomkeer maken en het toestel veilig aan de grond zetten. Het toestel had 73 ton goederen aan boord en was opgestegen richting Tel Aviv.

De noodlanding veroorzaakte flink wat extra geluidsoverlast boven het Nederlandse Eijsden. De gemeente Eijsden-Margraten klaagt al langer over geluidsoverlast: de gemeente in Nederlands Zuid-Limburg ligt pal in de aanvliegroute naar Bierset-Luik. (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren