Tagtik

Nu Van den Driessche kan fluiten naar wielercarrière, dan maar vogeldiefstal?

Nu de onrust eindelijk is gaan liggen rond voormalig wielrenster Femke Van den Driessche, die betrapt werd in het veldrijden op mechanische doping, trekken haar vader en haar broer opnieuw alle aandacht naar zich toe. Beide heren staan immers samen met een derde beklaagde terecht voor de diefstal van twee parkieten. 

De diefstal van de twee peperdure Lancashire-parkieten speelde zich in de avond van 20 februari 2015 af. Toen drongen drie individuen na sluitingstijd vogelhandel De Gouldamadine in Varsenare binnen en gingen ze er aan de haal met de twee parkieten. De daders konden op videobeelden geïdentificeerd worden en de politie trof niet veel later een van de gestolen beestjes aan in de volière van de vader van Femke Van den Driessche.

Vader Peter, broer Niels en hun kompaan Jordi D. waren vrijdagochtend niet aanwezig in de correctionele rechtbank van Brugge. Het openbaar ministerie vorderde vier maanden effectieve celstraf en een geldboete voor de drie vogeldieven. Op 7 april zal de rechter uitspraak doen. (Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren