Tagtik

Offline kamp om jongeren uit virtuele wereld te sleuren

Vele jongeren zijn tegenwoordig verslaafd aan tal van digitale snufjes. Snapchat, Whatsapp, Facebook, Twitter, Instagram, games … de verleidingen zijn ontelbaar waardoor vele jongeren enkel nog in hun eigen virtuele wereld leven en elke voeling en menselijke interactie dreigen te verliezen. Ook Matthias Dewilde verloor zichzelf in de virtuele wereld: "Ik heb een deel van mijn jeugd gemist. Vrienden had ik niet meer, uitgaan deed ik nooit. Ik zat door m’n gameverslaving enkel in die virtuele wereld."

Matthias verloor tijdens zijn jeugd steeds meer zijn greep op het echte leven, waardoor zijn sociale vaardigheden enorm snel achteruit gingen: "Als ik over straat liep, hield ik mijn blik strak naar de grond. Als mensen me aanspraken, wist ik niet wat zeggen. Ik had negen maanden aan een stuk in de wereld van mijn games gezeten, non-stop", getuigt hij moedig in Het Nieuwsblad.

Het verhaal van Matthias is zeker geen alleenstaand geval. Het Centrum voor Alcohol- en Andere Drugproblemen organiseert daarom voor de allereerste keer in de paasvakantie een Reboot Kamp. "Op het kamp leren de jongeren om opnieuw offline plezante activiteiten te doen", vertelt CAD-begeleider Dimitri Das. (Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren