Tagtik

Ontsnapt aan de grootste ramp ooit in de luchtvaart?

Wat is er vrijdagnacht precies gebeurd op de luchthaven van San Francisco? Wat vaststaat, is dat de Verenigde Staten ontsnapt zijn aan de grootste ramp uit de geschiedenis van de luchtvaart. Een vliegtuig van Air Canada met 140 passagiers aan boord stond op het punt te landen op de taxiway van de luchthaven, de piste waar de vliegtuigen op een rij staan te wachten voor ze mogen opstijgen.

De luchtverkeersleiding had de Airbus A320 van Air Canada de toestemming gegeven om te landen op piste 28 van de luchthaven. "De piloot had zich door een onoplettendheid klaargemaakt om te landen op taxiway C die parallel loopt met de landingsbaan", zo verklaarde de FAA in een communiqué. Op de taxiway stonden vier toestellen te wachten, vol passagiers en volledig volgetankt.

"Dit zou de grootste ramp uit de luchtvaartgeschiedenis geweest zijn", zo verklaarde een ex-piloot aan de krant The Mercury News die het verhaal uitbracht. "Een Airbus die in botsing komt met vier commerciële vliegtuigen, vol kerosine en passagiers: u kunt zich vast wel inbeelden wat een gruwel dat had kunnen veroorzaken."

(Fausto by Tagtik with LpR/Source: AFP/ Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren