Tagtik

Ook Francken wil niet weten van Chinese overname

Staatssecretaris Theo Francken is een grote fan van voetbalclub Oud-Heverlee Leuven. Die club dreigt nu in Chinese handen te vallen nadat een voorakkoord met een Chinese investeringsgroep werd goedgekeurd. Via zijn sociale media kiest Francken duidelijk de regionale kaart: "OHL verkopen aan Chinezen is waanzin. Er is voldoende potentieel in onze regio om onze club blijvend te verankeren."

OHL meldt dat er voorlopig nog geen sprake is van een effectieve overname door de Chinezen, maar dat het wel een te overwegen piste is voor de toekomst. "Een eventuele overname heeft enkel tot doel om de sportieve ambities van de club waar te maken en OHL terug te brengen naar 1A", klinkt het daadkrachtig bij het OHL-bestuur.

Vele OHL-supporters zien de Chinese overname niet zitten en trachten dit dan ook op elke mogelijke manier duidelijk te maken aan het clubbestuur. Op sociale media is er in OHL-kringen sprake dat het clubbestuur zo 'de ziel van de club wil verkopen'. (SKWADRA by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Picture: Belga)

 

Ook dit kan u interesseren