Tagtik

Ook Thomas Vanderveken furieus na slachthuisbeelden

De beelden die dierenrechtenorganisatie Animal Rights donderdag openbaar maakte over de wantoestanden in het slachthuis van Tielt, wekten veel reacties op. Delhaize zette de samenwerking met het slachthuis op. Minister van Dierenwelzijn Ben Weyts trok de vergunning van het slachthuis zelfs in.

De beelden kwamen ook hard aan bij televisiepresentator Thomas Vanderveken. "Die beelden vanuit het slachthuis kan ik niet aan. Weet iemand hier of biovlees beter is? Anders geen vlees meer voor mij", zo tweette hij.

"Biovlees moet worden geslacht in een slachthuis dat daarvoor erkend is", zo zegt Paul Verbeke, expert in de afzet van bioproducten (Bioforum), bij deredactie.be. "Biologisch vlees is iets diervriendelijker. Maar als je alle factoren bekijkt, is het verschil maar klein", aldus moraalfilosoof Stijn Bruers. "De dieren in de biologische veeteelt zijn iets minder productief en leven langer. Ze hebben ook minder gezondheidsproblemen doordat er minder overproductie is." (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren