Tagtik

Opdrachtgever moord op eigen zoon ongestraft door dementie?

Woensdag begint in Dendermonde het proces van Prosper Van Der Borght, de nu 76-jarige man die in 2011 aan twee huurmoordenaars 7000 euro betaalde om in de Hekkergemstraat in Schellebelle zijn zoon dood te schieten. Zijn advocaten willen dat proces (en dus ook een straf) vermijden omdat de vermoedelijke opdrachtgever dement begint te worden.

"Sinds zijn vrijlating in april 2013 zijn er regelmatig hersenscans gemaakt bij Prosper", zeggen zijn advocaten in Het Laatste Nieuws. Uit onderzoeken blijkt dat hij hartproblemen heeft en dat de doorbloeding in zijn hersenen vermindert. "Op basis van die scans heeft een expert nu geoordeeld dat zijn ­geheugen hem in de steek laat," aldus de advocaten. Volgens hen heeft hij hierdoor geen kans op een eerlijk proces.

Prosper Van Der Borght wordt ervan verdacht de opdracht te hebben gegeven tot de moord op zijn zoon die hem afperste en hem zo 700.000 euro afhandig maakte. Ook de zus van het slachtoffer, de twee schutters en de twee wapenleveranciers moeten als verdachten voor de rechter verschijnen. (Fausto by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren