Tagtik

Opnieuw kamperende vluchtelingen in Brussels Maximilaanpark

Er kamperen opnieuw enkele honderden vluchtelingen in het Maximiliaanpark in Brussel. Twee jaar geleden werd het park vlakbij de dienst vreemdelingenzaken nog volledig ontruimd. Toen groeide het vluchtelingenkamp er uit tot het grootste ooit in België. Dat lijkt nu niet het geval te zullen zijn, klinkt het bij de DVZ.

"De vluchtelingen die hier nu verblijven, hebben blijkbaar niet de intentie om hier asiel aan te vragen. Ze willen allemaal naar Groot-Brittannië en zien Brussel als tussenstation."

De Brusselse politie belooft dat ze het ditmaal niet zullen tolereren dat het vluchtelingenkamp opnieuw uitgroeit tot een tentenkamp. "Het aantal toenemende (transit)migranten in het park kan deels toegeschreven worden aan het einde van het Brusselse winterplan eind april en dus het sluiten van het Centrum in Haren dat zowel dag als nachtopvang aanbood . Deze mensen stonden dus terug op straat en in dit geval dus in het park", geeft Jelle Boone van Dokters van de Wereld als hoofdreden waarom er plots opnieuw honderden vluchtelingen kamperen in het Brusselse park.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren