Tagtik

Orgiën en prostitutie in Italiaanse kerk

Italië is in de ban van een nieuw schandaal in de katholieke kerk. Een priester in het Noord-Italiaanse Padua heeft zich niet bepaald vroom gedragen. Andrea Contin organiseerde namelijk orgiën in het huis van God en daar bleef het niet bij. De Italiaanse politie en het gerecht snuffelen sinds december in het verleden van priester Contin. De ene ontdekking, overtreft vaak nog de vorige uitspatting die ze in het leven van de extravagante priester ontdekken.

"Hij had altijd een koffer bij vol met vibrators, seksspeeltjes, maskers en SM-spullen." Dit zegt een anonieme vrouw in de Italiaanse krant Corriere del Veneto. De vrouw had jarenlang een relatie met de priester, net zoals vele andere vrouwelijke parochianen, en vertelde in de pers hoe ze door hem gedwongen werd om seks te hebben met een paard en verplicht werd tot groepsseks. Vele van deze verwerpelijke feiten vonden plaats in de pastorij van zijn kerk in Padua.

De politie vond bij een huiszoeking al beelden van de orgiën op de computer van de priester. Het strafrechtelijk onderzoek loopt momenteel nog, maar de katholieke kerk gaf deze week al een duidelijk signaal. "Ik kan deze beschuldigingen amper geloven. Zelfs als er geen wettelijke gevolgen zijn, zijn we door de kerkelijk wet verplicht om een disciplinaire straf op te leggen", zegt de bisschop van Padua, Claudio Cipolla. (SKWADRA by Tagtik/Source: Corriere del Veneto/Illustration picture: PB)

Ook dit kan u interesseren