Tagtik

Oudere dame gebruikt als schild tijdens overval

In Duffel heeft een gewapende man tijdens een overval in een apotheek een klant als menselijk schild gebruikt. Hij bedreigde ook het personeel. Er vielen uiteindelijk geen gewonden, maar hij heeft wel geld en medicijnen kunnen ontvreemden.

Volgens parketwoordvoerster Lieselotte Claessens was de man gewapend en bedreigde hij eerst een klant. "De oudere dame werd volgens onze getuigen als menselijk schild gebruikt. Hij bedreigde de vrouw en eiste de inhoud van de kassa."

De apothekeres gaf toe aan de eisen van de man en gaf hem het geld uit de kassa. "De man was echter niet tevreden met de honderden euro's die hij kreeg. Hierop bedreigde hij de apothekeres en eiste hij medicijnen. Eens hij die in zijn handen kreeg, sloeg hij op de vlucht.", zegt Lieselotte Claessens.

De lokale politie van Bodukap is nog steeds op zoek naar de man, maar momenteel is er nog steeds geen spoor van de dader. Op het moment van de overval waren er naast de apothekeres en de klant nog twee andere mensen aanwezig in de apotheek, een medewerker en een stagiair. Zij waren bijzonder aangeslagen na de overval. (SKWADRA by TagTik/Image:Belga)

Ook dit kan u interesseren