Tagtik

Overleden op 4e werkdag

De jongeman die gisteren omkwam bij het ongeluk met een trein aan het station van Oostende, was een 23-jarige ingenieur. Hij was pas aan zijn vierde werkdag bezig bij een onderaannemer die in opdracht van Infrabel spoorwerken uitvoert. Die werken zouden pas om 8 uur beginnen en het is niet duidelijk waarom de onfortuinlijke ingenieur al om 7 uur op de sporen bezig was.

Infrabel meldt dat om 8 uur de nodige schildwachten er wel zouden zijn geweest. "Op het moment van de aanrijding was er inderdaad geen beveiliging aanwezig", aldus Frédéric Petit van Infrabel bij Het Laatste Nieuws. "Als er werken plaatsvinden op het spoor, is dat ook steeds vooraf geweten. Iedereen is dan op de hoogte, ook de mensen in het seinhuis. Hier was dat helaas niet het geval."

Voor de vakbonden gaat het om een grove fout en zou het ongeval niet zijn gebeurd als Infrabel de werken zou hebben uitgevoerd : "We stellen vast dat onderaannemers het minder nauw nemen met de veiligheidsvoorschriften dan arbeiders van Infrabel," zo vertelt Marc Stals van ACOD Spoor in de krant.

(Fausto by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren