Tagtik

Paniek bij inwoners door krijttekeningen

De afgelopen dagen liepen bij de Lokale Politie van het Limburgse Lommel heel wat meldingen binnen van krijttekeningen die op woningen werden aangebracht.

Verschillende inwoners van Lommel kregen dergelijke simplistische tekening onder hun deurbel of op hun voorgevel. Er wordt vermoed dat verkenners op deze manier de andere leden van rondtrekkende dievenbendes informeren over wat er in een bepaalde woning aan waardevolle spullen aanwezig zou zijn of dat de bewoners al dan niet met vakantie zijn. Via een Facebookpost riepen inwoners van Lommel alvast op om extra waakzaam te zijn.

De Lokale Politie bevestigt niet dat er wel degelijl rondtrekkende bendes aan het werk zijn, maar predikt eveneens een verhoogde waakzaamheid. "We roepen onze inwoners op om verdachte personen, verdachte voertuigen of verdachte gedragingen in je buurt onmiddellijk te melden aan de politie. Met een goede persoonsbeschrijving (kleding, uiterlijk …) van een persoon, het merk en of de nummerplaat van een verdachte auto kunnen wij wel wat doen. Indien iedereen meekijkt in de buurt wordt het zeker veiliger", meldt de politie via sociale media.

(Skwadra by Tagtik/Source: HBVL/Illustration picture: Facebook)

Ook dit kan u interesseren