Tagtik

Parkingmedewerker gaat joyriden terwijl eigenaars met vakantie zijn

Jean-Pierre Cuypers en Karien Nelissen uit Lommel genoten nietsvermoedend van een zorgeloze vakantie in Tenerife. Hun wagen hadden ze voor ze vertrokken toevertrouwd aan personeelsleden van Quick Parking in Charleroi, voordat ze op het vlietuig stapten.

Normaal gezien garandeert Quick Parking dat de auto meteen geparkeerd wordt en vooral veilig gestald wordt tijdens de afwezigheid van de reizigers. Groot was dan ook de verbazing van Jean-Pierre en Karien toen ze bij hun terugkomst van vakantie merkten dat de benzinetank van hun BMW veel leger was dan bij hun vertrek. Dankzij het track&trace-systeem dat op de luxewagen zit, ontdekte het Limburgse koppel dat hun auto tijdens hun vakantie maar liefst 50 kilometer had afgelegd.

Een inmiddels ontslagen werknemer van Quick Parking bleek de schuldige. "Ze hadden rondjes gereden in de buurt van het parkeerterrein en snelheden gehaald van 140 tot 150 kilometer per uur, zo stelden we vast", vertelt het koppel verontwaardigd aan Het Nieuwsblad.

Quick Parking zette de betreffende werknemer meteen op straat en bood het Limburgse koppel meteen aan om de parkeerkosten terug te betalen en schonk hen een korting bij de volgende parkeerbeurt. Toch schakelde het koppel inmiddels een advocaat in omdat ze dit voor een stuk diefstal en misbruik van vertrouwen vinden. "Dit is voor ons een principekwestie. Het kan niet dat een bedrijf zo omgaat met zijn klanten. We hebben een schadevergoeding van 2.500 euro gevraagd", verklaart het Limburgse koppel.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren