Tagtik

Paus verbiedt glutenvrije hosties

Het Vaticaan heeft op een bijeenkomst nieuwe regels opgesteld over de ingrediënten van een hostie. Een opmerkelijke beslissing is het feit dat een hostie absoluut niet glutenvrij mag zijn. De hostie mag wel van genetisch gemodificeerde organismen gemaakt worden. Dat nieuws meldt de BBC. 

Paus Franciscus eiste een verspreiding van een brief waarin de samenstelling van een hostie duidelijk werd uitgelegd. Volgens de BBC werden er nu al glutenvrije hosties verkocht in de supermarkt en op het internet. Volgens kardinaal Robert Sarah, prefect van de Congregatie voor de Goddelijke Eredienst en de Regeling van de Sacramenten, mogen hosties wel gemaakt worden van brood met een laag glutengehalte. 

Het bloed van Jezus moet ook nog altijd natuurlijk zijn. De wijn die door de priester gedronken wordt, moet dus nog steeds afkomstig zijn van druiven. Het lichaam en het bloed van Jezus Christus is door transsubstantiatie namelijk omgevormd in brood en wijn. (Skwadra by Tagtik/Source: BBC/Illustration Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren