Tagtik

Peuter (2) stikt in Babybel-kaasje

Een jongetje van 2 jaar en zeven maanden oud is gestorven nadat hij een Babybel at. Het bekende kaasje raakte vast in de keel van de peuter uit Vilvoorde, waarna die stikte.

Het verschrikkelijke drama speelde zich af op 2 september. Zijn ouders doen hun relaas in Het Nieuwsblad: "We waren net vertrokken voor een avondje uiteten. Een jongen uit de buurt zou babysitten op onze drie zoontjes. De jongste van de drie kreeg die avond een Babybel-kaasje, maar moet zich verslikt hebben waarna het kaasje vast kwam te zitten in zijn luchtpijp. Onze babysit kende EHBO en heeft gedaan wat hij kon. Terwijl hij belde met de MUG kon hij onze zoon reanimeren. Zijn hartje klopte weer toen hij naar het ziekenhuis gebracht werd."

Ook al reageerde de babysit heel snel en alert, toch hadden de hersenen van de jongen te lang zonder zuurstof gezeten. "Hij was zo goed als hersendood, reageerde op niks meer. Vorige week werd beslist om de beademingsmachine stil te leggen. Hij zou geen menswaardig bestaan meer kunnen leiden. Mijn zoontje is in mijn armen gestorven", vertellen de ouders die zelf beslisten om het verhaal vandaag naar buiten te brengen in de hoop dat geen ander kind hetzelfde nog zal ondergaan.

"We verwijten Babybel niks. Maar het is niet de eerste keer dat een kindje sterft nadat het stikt in zo’n kaasje", zeggen de ouders van de overleden jongen. Het is al de derde keer in amper drie jaar tijd dan een kind stikt na het eten van een Babybel-kaasje in ons land.

Ook Frederic Dufour, de CEO van de firma Bel die Babybel produceert, reageert geschokt en wenst zijn medeleven te betuigen aan de getroffen familie. "We willen ons medeleven overmaken aan de ouders en familie van het kindje. Dit is een drama. We kunnen alleen zeggen dat we na een vorig gelijkaardig voorval in La Louvière beslist hebben om op onze verpakking een boodschap te plaatsen die waarschuwt voor verstikkingsgevaar of verslikking bij jonge kinderen. Ik engageer me om dat nu zo snel mogelijk door te voeren."

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Instagram)

Ook dit kan u interesseren