Tagtik

Politie zag nog maar 1 oplossing om kannibaal te stoppen

De 35-jarige Thembisa Masumpa lag roerloos op de grond. Hulpeloos en duidelijk niet gewapend tegen de gruwelijke daden die de 23-jarige Aphiwe Mapekula op haar botvierde. Toen de politie aankwam zat Mapekula voorover gebogen over haar lichaam. De twintiger was de overleden vrouw aan het opeten. Toen de politie binnenviel in zijn huis in het Zuid-Afrikaanse KwaBhaca, en hem meermaals met aandrang vroeg om te stoppen met eten, at de hardleerse kannibaal gewoon verder. Agenten schoten de man uiteindelijk neer met kogels in zijn nek, been en maag, waarna het gruwelijke tafereel eindelijk stopte.

Dader en slachtoffer kregen eerder op de avond ruzie, waarna het dispuut escaleerde. De 23-jarige Aphiwe Mapekula zou een mes genomen hebben en in het bijzijn van zijn familie het 35-jarige slachtoffer te lijf zijn gegaan. De moeder van de dader belde in alle paniek onmiddellijk de politie aangezien zij haar zoon niet kon tegenhouden.

De politie schrok enorm toen na de moord, de jongen het slachtoffer was aan het opeten. "De dader in kwestie was druk bezig met het opeten van zijn slachtoffer. Hij was niet van haar weg te krijgen. Maar toen de politie aan bleef dringen, sloegen zijn stoppen helemaal door en liep hij hen met een getrokken mes tegemoet. Uiteindelijk moesten de agenten schieten, uit gevaar voor eigen leven", vertelt woordvoerder van de lokale politie Edith Mjoko. De dader stierf enkele dagen later aan zijn verwondingen. Hij bleek een zware drugsverslaving te hebben. Kannibalisme is aan een flinke opmars bezig in Zuid-Afrika, zo zijn er steeds meer gevallen bekend. Het eten van mensenvlees is er immers niet verboden, maar het bezit van mensenvlees is er wel illegaal.

(Skwadra by Tagtik/Source: Daily Dispatch/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren