Tagtik

Politiedispatcher stuurt WhatsAppjes naar topterrorist in Brusselse cel

Yassine Atar, de terrorist die ervan verdacht wordt een van de breinen te zijn van de IS-terreur in Parijs en Brussel, heeft maandenlang geheime informatie gekregen van een Schaarbeekse politieman. De man werkt als dispatcher in de politiezone Brussel-Noord.

Volgens politiebronnen van Het Laatste Nieuws zou het bestaan van een mol binnen de Brusselse politie, wat al langer werd vermoed, veel verklaren: "We hebben al honderden garageboxen ondersteboven gekeerd op zoek naar wapens van de terroristen, maar nooit iets gevonden. Die invallen doen we echt niet op goed geluk. We hebben altijd concrete aanwijzingen. Dan is het toch raar dat we telkens niets ontdekken."

Yassine Atar is de jongere broer van Oussama Atar die nog altijd spoorloos is en hét grote brein achter de aanslagen in Brussel zou zijn. De twee broers zijn neven van de broers Ibrahim en Khalid El Bakraoui die zichzelf opbliezen bij de aanslagen in Maalbeek en Zaventem.

Yassine Atar zit in de gevangenis van Sint-Gillis, maar zou ook in zijn cel op een binnengesmokkelde smartphone informatie doorkrijgen van de 52-jarige politieman uit Schaarbeek. Over de motieven waarom hij info doorspeelt, is nog niets geweten.

Vrijdag verschijnt de agent voor de raadkamer. Hij riskeert drie jaar cel en geldboetes tussen 800 en 8.000 euro voor de schending van het beroepsgeheim en corruptie. Als bewezen wordt dat hij een terroristische organisatie hielp, kan hij een celstraf tot vijf jaar erbovenop krijgen.

(Fausto by Tagtik/Source: HLN/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren