Tagtik

Probleem in het onderwijs: directeurs stoppen al na twee jaar

Uit cijfers van minister van Onderwijs Hilde Crevits blijkt een zorgwekkende trend. In vier op de tien scholen zal het nieuwe schooljaar binnen enkele weken immers met een nieuwe directie van start gaan.

N-VA-parlementslid Ingeborg De Meulemeester vroeg statistieken op bij minister Crevits en die bewezen wat ze al lang vermoedde. Vorig schooljaar zijn maar liefst 1.456 nieuwe directeurs van start gegaan op 3.651 basis- en middelbare scholen.

Dat zorgt voor heel wat problemen. "Het leidt tot een verlies van expertise en brengt de ­continuïteit van het schoolbeleid in gevaar", reageert De Meulemeester. Minister Crevits bevestigt dat deze trend zich doorzet. Ze bestelde meteen een onderzoek naar de oorzaken van het feit dat zoveel schooldirecteurs al na twee jaar de handdoek gooien. "Het thema schoolleiderschap staat op de agenda", bevestigt Crevits. De directeurs zelf zouden graag extra middelen hebben om de diverse taken te kunnen verdelen over verschillende mensen. Dit willen ze om de immense werkdruk en de administratieve lasten te verlichten.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren