Tagtik

'Probleem met gasleiding vermoedelijk oorzaak explosie'

Een probleem bij de gasleidingen was waarschijnlijk de oorzaak van de explosie gisteren in Sint-Gilles. Dat blijkt uit de eerst conclusies van de branddeskundige. Bij de explosie kwam een persoon om het leven, zeven anderen raakten gewond.

Volgens het parket kon het precies gaslek niet gevonden worden. "Kwaad opzet is uitgesloten, want er is geen enkel element te vinden dat daar op wijst.", zegt het parket.

De zeven personen die gewond geraakten zijn allemaal overgebracht naar het ziekenhuis Het parket meldt dat de formele identificatie van het dodelijke slachtoffer niet voor maandagnamiddag zal plaatsvinden. Naast de explosie aan het huis raakten nog twee andere huizen beschadigd en vielen er ook brokstukken op de straat en geparkeerde auto's. (SKWADRA by Tagtik/Illustration Picture: Belga)




Bij de ontploffing raakten zeven bewoners gewond, zij werden overgebracht naar het ziekenhuis. Onder hen drie zwaargewonden, van wie twee kinderen. Zaterdagavond omstreeks 22.00 uur werd nog het levenloos lichaam van een man vanonder het puin gehaald. De formele identificatie van dat slachtoffer valt niet voor maandagnamiddag te verwachten, laat het parket weten.

Ook dit kan u interesseren