Tagtik

Romeo's ambitieus: "Stuur ons naar het Songfestival"

De Brusselse Blanche zal weldra de Belgische eer verdedigen op het Eurosongfestival in Oekraïne. Zij werd gekozen door de Franstalige RTBF. Volgend jaar mag de VRT opnieuw een kandidaat afvaardigen. Een opvallende sollicitatie valt alvast te overwegen.

Ook al is de editie van 2017 nog niet gepasserd, de Romeo's willen graag volgend jaar al naar het Eurosongfestival voor België. Romeo Chris Van Tongelen geeft tekst en uitleg bij hun spontane kandidatuur: "Ik denk dat we ons daar echt thuis zouden voelen en we zijn niet bang om een slecht figuur te slaan. Al hebben we wel één voorwaarde. Als we gaan, willen we geen wedstrijd met andere artiesten. We willen het volle vertrouwen krijgen. Mocht dat gebeuren, dan zullen we met plezier wat songs maken waaruit het publiek een keuze mag maken."

Of Chris, Gunther en Davy volgend jaar de Belgische eer effectief zullen verdedigen, staat nog zeker niet vast. In mei is het alvast de beurt aan de 17-jarige Ellie Delvaux, artiestennaam Blanche, om het beste van zichzelf te geven op de internationale liedjeswedstrijd. (Skwadra by Tagtik/Source: HLN/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren