Tagtik

Ronaldo dreigt met vertrek in rechtszaal

Cristiano Ronaldo (32) lijkt het allemaal gehad te hebben met zijn leven in Spanje. Brengt het belastingschandaal een transfer in stroomversnelling?

De Portugese ster van Real Madrid lijkt een vlucht naar Engeland te overwegen om van alle beschuldigingen af te zijn. Afgelopen week moest CR7 zich in een Spaanse rechtszaal namelijk verantwoorden voor vermeende belastingontduiking. De fiscus eist nog bijna 15 miljoen euro van Ronaldo. De Portugees blijft zijn onschuld echter volhouden: "Ik heb altijd mijn belasting betaald, altijd. In Engeland en in Spanje. Ik heb overal alles betaald", verklaarde hij deze week tijdens een gesprek met Cadena SR. "Ik kan namelijk niets geheimhouden, ik ben een open boek. Type mijn naam maar eens in op Google en je ziet alles. Forbes weet zelfs al mijn inkomsten", ging Ronaldo verder.

De aanvaller van Real Madrid dreigde deze week zelfs in de rechtbank met een transfer. "Ik wil terug naar Engeland, want daar heb ik deze problemen niet." In een gesprek met het Spaanse radiostation Cadena SR herhaalde hij deze wens openlijk.

Ronaldo speelde voor hij naar Madrid trok eerder al zes seizoenen voor het Engelse Manchester United. De uitspraken van Ronaldo zouden een terugkeer naar Engeland plots wel kunnen versnellen, al moeten clubs uiteraard kapitaalkrachtig genoeg zijn om CR7 te strikken.

(Skwadra by Tagtik/Source: Cadena SR/Illustration Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren