Tagtik

'Sagan kan nog meerijden in deze Tour'

BORA-Hansgrohe, het team van wereldkampioen Peter Sagan, legt zich niet neer bij de beslissing van de Tourorganisatie om de Slovaak uit de Ronde van Frankrijk te gooien. Ook al ging Sagan donderdag niet meer van start in de Tour, toch is BORA-Hansgrohe vastberaden dat hun poulain in deze Ronde van Frankrijk alsnog zal kunnen meerijden. Om dit mogelijk te maken, tekende het wielerteam alvast hoger beroep aan bij het Internationaal Sporttribunaal TAS.

In een officieel persbericht verklaart wielerteam BORA-Hansgrohe dat de jury van de Tour de regels van de UCI niet gevolgd heeft. Voor elke disciplinaire beslissing moet de renner in kwestie namelijk zijn versie van de feiten kunnen geven tegenover de jury, en dat is in het geval van Sagan deze week niet gebeurd. Daarom vindt het wielerteam dat de uitsluiting van Sagan niet terecht is en dat de Solvaakse wereldkampioen in deze editie van de Ronde van Frankrijk nog een kans moet krijgen.

Ook de reden voor de uitsluiting, betwist BORA-Hansgrohe nog steeds: "Als het TAS beslist dat de beslissing om Peter Sagan uit te sluiten niet terecht was, zal de wereldkampioen meteen opnieuw aansluiten in deze Tour. Het team en Peter Sagan willen nogmaals benadrukken dat Peter de valpartij van Mark Cavendish niet veroorzaakt heeft. Peter Sagan bleef tijdens de sprint op zijn lijn en kon Cavendish niet zien komen aan de rechterkant”
 
 (Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren