Tagtik

"Samson kostte mij mijn gezondheid en mijn huwelijk"

Danny Verbiest, van 1989 tot 2005, de stem van Samson (en de hand in de pop van de hond) en mede-oprichter van het latere Studio 100, is fier op het blijvende succes van zijn creatie: dat bewijzen de uitverkochte shows '#Throwback Thursday in het Sportpladijs' in december.

In Het Nieuwsblad kijkt hij terug op zijn tijd als 'stem van Samson' die hem door het harde werken wel zijn huwelijk kostte en een aanslag betekende op zijn gezondheid. "Ik kreeg onuitstaanbare pijnen in mijn nek en in de spieren in mijn armen. Mijn lichaam en mijn geest zeiden stop", zo spreekt hij over zijn afscheid van het podium.

"Ik ben geopereerd aan die hernia in mijn nek. Er zijn een paar wervels vervangen door een buisje. De tol van mijn bijna twintig jaar opgeplooid te zitten in een doosje onder een pluchen hond", aldus de nu 71-jarige Verbiest.

Al zou hij er nu nog altijd graag bij zijn in het Sportpaleis: "Ik zie die hond graag. Misschien zelfs liever dan mijn vrouw. Als ik hoor dat Samson en Gert in het Sportpaleis gaan optreden, bloedt mijn hart."

(Fausto by Tagtik/Bron: Nieuwsblad/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren