Tagtik

Schietpartij luchthaven Parijs-Orly: geradicaliseerde moslim schoot eerst politieagent neer

Op de luchthaven van Parijs-Orly heeft een man zaterdagochtend omstreeks 8.30 uur het wapen van een militair afgepakt. De man verschool zich daarna in een luchthavenwinkel met het wapen, maar werd niet veel later neergeschoten door de veiligheidsdiensten. Dat meldt het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken.

De dader zou volgens diverse Franse bronnen zaterdagochtend om 7 uur eerder al een politieagent neergeschoten hebben bij een autocontrole ten noorden van Parijs, in de voorstad Stains. De agent liep slechts lichte verwondingen op. Daarna reed de dader verder richting de luchthaven.

Momenteel is de Franse politie druk bezig met te onderzoeken of er nog andere medeplichtigen aanwezig zijn in de luchthaven. Alle rezigers (vermoedelijk 3000) werden geëvacueerd en de luchthaven werd volledig afgesloten. De ontmijningsdienst onderzocht  of de man explosieven bij zich had, maar er werden geen explosieven gevonden. De luchthaven van Parijs-Orly is de tweede grootste luchthaven van Parijs.

De dader is volgens persagentschap Reuters een geradicaliseerde moslim die op een lijst van verdachte individuen stond. Hij zou de Franse nationaliteit bezitten en geboren zijn in 1975. Hij zou al in aanraking gekomen zijn met het gerecht voor drugsfeiten en zou in de gevangenis geradicaliseerd zijn. (Skwadra by Tagtik/Source: Reuters - Le Figaro/Illustration picture: Belga)





Ook dit kan u interesseren