Tagtik

Scholieren slaan chauffeur De Lijn in elkaar

In Heusden-Zolder is donderdagochtend een buschauffeur van De Lijn in elkaar geslagen door twee leerlingen van het Sint-Franciscuscollege in Heusden. Aan de halte van de school kwam het tot een discussie tussen de chauffeur en de twee jongeren van 16 en 17. Volgens getuigen zou de chauffeur eerst een jongen geduwd en geslagen hebben aan wie hij eerst had gezegd dat hij niet de bus op mocht.

Daarop zouden twee jongeren de chauffeur op de grond hebben geduwd en geschopt in zijn gezicht en zijn ribben. Hij werd naar de spoedafdeling van het Sint-Franciscusziekenhuis in Heusden-Zolder gebracht.

Lijn 34 tussen Zonhoven, Heusden en Helchteren staat bekend als een risicolijn. "Onze chauffeurs krijgen er al jaren te maken met agressie, maar de laatste tijd gaat het van kwaad naar erger. Bijna dagelijks worden ze door scholieren uitgescholden of bespuwd," aldus de onderaannemer van De Lijn bij wie de buschauffeur in dienst is, in Het Belang van Limburg. (Fausto by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren