Tagtik

Seriemoordenaar aan de slag in West-Vlaanderen?

Op amper 23 dagen tijd zijn drie meisjes vermoord in West-Vlaanderen. De onrustwekkende piste van een mogelijke seriemoordenaar die aan het werk is, lijkt steeds meer realiteit te worden.

Op 30 december werd West-Vlaanderen, en eigenlijk gans België, opgeschrikt toen het verkoolde lichaam van een onbekende Aziatische jonge vrouw werd gevonden in een gracht in Geluwe.

Op 10 januari zorgde de moord op de 35-jarige Carmen Garcia Ortega voor heel wat ongeloof en nog meer vragen. De Belgische werd na haar les Spaans het slachtoffer van een bruut die haar met maar liefst 17 messteken doodde net over de taalgrens tussen West-Vlaanderen en Henegouwen en niet zo gek ver van Geluwe.

De zaak van Sofie Muylle houdt ons land misschien nog het meest in de ban. Deze 31-jarige West-Vlaamse uit Roeselare werd op 22 januari dood teruggevonden op het strand van Knokke. De jongedame werd verstikt, bleek achteraf.

Bij deze drie moorden op dergelijke korte periode ontbreekt de dader en een motief. Het parket van Brugge onderzoekt de zaken met de hoogste prioriteit. (SKWADRA by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren