Tagtik

[UPDATE] Sociaal drama bij Blokker: 302 banen weg!

Blokker is van plan om flink te snoeien in het aantal winkels die het uitbaat in België. Momenteel zijn er in België 190 Blokker-filialen: daarvan sneuvelen er 69, met een jobverlies van 302 banen tot gevolg.

Net als in de voorbije jaren heeft de keten ook in 2016 een fors verlies geleden: op een omzet van ongeveer 130 miljoen euro leed het een nettoverlies van 18 miljoen euro.

Blokker heeft fel te lijden onder het succes van onlinewinkels zoals Bol.com en discounters zoals Action, en startte in 2016 al met een herstructureringsplan dat onder meer een nieuwe aankleding van de winkels en een wijziging van het assortiment van producten inhoudt.

"Het voorgestelde herstructureringsplan bedreigt 302 jobs en ik ben er mij heel goed van bewust dat deze aankondiging voor ons allen erg moeilijk is", aldus Bernd Bosch, CEO van Blokker België. "Er worden nieuwe kansen gecreëerd maar ook nieuwe beperkingen opgelegd."

Met de maatregelen wil Blokker de Belgische afdeling opnieuw rendabel maken en de toekomst van het bedrijf in België veiligstellen. (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren