Tagtik

Speciale eenheden moeten tussenkomen bij huiselijk geweld

In Heist-op-den-Berg is afgelopen nacht een speciale eenheid van de politie moeten tussenkomen. Een 38-jarige inwoner bevond zich in psychotische toestand en pleegde uiteindelijk zelfmoord. Dat meldt GVA.

De feiten begonnen zaterdagavond toen de 37-jarige partner van de bewoner terug thuis kwam met hun twee kinderen van 6 en 12 jaar. De man bevond zich in psychotische toestand aan in de zetel en stuurde de kinderen onmiddellijk naar boven. "De man greep zijn vrouw vervolgens bin de nek en dwong haar in de garage op de knieën onder bedreiging van een vuurwapen”, zegt Lieselotte Claessens van het Antwerpse parket, afdeling Mechelen. De vrouw begon daarop te schreeuwen en de kinderen kwamen kijken. De vrouw kon samen met haar kinderen vluchten naar de buren.

De buren verwittigden meteen de politie. Er ontplooide zich een enorme politiemacht en rond half 2 's nachts vielen speciale eenheden de woning van de man binnen. De man had zich inmiddels van het leven beroofd.

Het labo en een wetsdokter kwamen ter plaatsen om de nodige vaststellingen te doen. (Skwdra by Tagtik/Source: GVA/Illustration Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren