Tagtik

'Spitsmijden' is de hype van het moment

Nadat de knip in de Leien in Antwerpen voor heel wat extra verkeersdrukte zorgde, startte Olympus Mobility NV op vraag van de stad Antwerpen het project 'Spitsmijden' op. Hierbij krijgen werknemers die in Antwerpen wonen en/of werken en die normaal tijdens de spitsuren door de zone waar nu wegenwerken aan de gang zijn rijden,
 een beloning als ze die spits vermijden. Dat doen ze door vroeger of later te vertrekken, door thuis te werken of door een alternatief vervoersmiddel te gebruiken zoals de fiets of het openbaar vervoer.

Het project kent een immens succes. De afgelopen twee weken deden al 1.000 Antwerpenaren aan 'spitsmijden', meldt De Morgen. Daar worden ze immers fors voor beloond. Per vijf 'spitsmijdingen' krijgen ze een waardebon van 7 euro om te besteden in een Antwerpse winkel. Vanaf vijftien spitsmijdingen krijgen ze een lunch ter waarde van 25 euro aangeboden in een Antwerps restaurant, luidt het concept.

Al 142 bedrijven schreven zich in voor het project, waarmee al 515 werknemers in het project stapten. "Het gaat hier enkel om extra inspanningen. Bij iemand die bijvoorbeeld al twee keer per week met de fiets naar het werk ging, tellen enkel de extra dagen waarop hij fietst. Die bijna duizend spitsmijdingen in twee weken tijd zijn dus niet min. Daarom wordt de actie nu verlengd tot eind maart volgend jaar", reageert Koen Van De Putte, CEO van Olympus Mobility NV, gelukkig op de evolutie en gedragswijziging die hij met zijn project creëert op vraag van de stad Antwerpen.

(Skwadra by Tagtik/Source: De Morgen/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren