Tagtik

'Sportpaleismoord': na 10 jaar geklasseerd

De raadkamer van Antwerpen heeft woensdag het dossier rond de moord op Ann Bourgoin, de 38-jarige vrouw die in 2006 aan het Sportpaleis werd neergeschoten, geklasseerd als een 'cold case'. Het onderzoek naar de dader wordt gestopt.

De jonge vrouw werd in augustus 2006 dood aangetroffen op het fietspad dat naast de Antwerpse ring loopt. Zij was met de fiets naar haar werk vertrokken, maar daar kwam ze nooit aan. Eerst werd aan een natuurlijke dood gedacht, maar bij de autopsie werd een kogeltje ontdekt dat via haar rug haar hart had doorboord.

Uit het onderzoek van haar naasten bleek ze geen problemen te hebben in haar relatie of in haar vriendenkring. Een oproep tot getuigen haalde ook niets uit.

Sinds 2006 werden drie verdachten met de moord in verband gebracht: Jamal El Khaoui omdat hij in de tijd van de moord enkele vrouwen had aangerand, Armand Wuyts, een wapenliefhebber waarvan werd gedacht dat hij per ongeluk de vrouw gedood kon hebben, en Renaud Hardy, een Mechelse seriemoordenaar die eerder in Mechelen al op een fietster had geschoten met een loodjesgeweer.

"Woensdag heeft de raadkamer in Antwerpen hen definitief buiten vervolging gesteld", zegt Ken Witpas van het Antwerpse parket in Het Nieuwsblad. "De onderzoeksrechter heeft woensdag het dossier teruggegeven aan het parket. Het wordt nu een Cold Case. Dat betekent dat zolang er geen nieuwe elementen opduiken, er geen onderzoek meer wordt gedaan in dit dossier." De nabestaanden van Ann Bourgoin zullen dus wellicht nooit weten wie haar heeft gedood en waarom. (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren