Tagtik

Stagiaire geeft peuter zuigzoen in crèche

Een stagiaire mag een kinderdagverblijf in Melsele bij Beveren niet meer in na een geval van grensoverschrijdend gedrag: zij zette een zuigzoen in de hals van een peuter. De stagiaire gaf de feiten meteen toen en directrice Christel Daman besloot daarop de stage onmiddellijk te beëindigen. Ook de politie werd op de hoogte gebracht. Het parket stelt een onderzoek in.

Burgemeester Van de Vijver wil deze toestanden in de toekomst vermijden en denkt eraan stagiaires of personeel door te lichten. Het dagverblijf pleit al langer voor een dergelijke psychologische screening. "Leerlingen worden gescreend door de medische dienst. Het medische aspect wordt wel opgevolgd, maar wat is hun geestestoestand?", zo vroeg directrice Daman zich af bij de regionale zender TV Oost.

De ouders van de peuters in het dagverblijf kregen een brief waarin de feiten staan uitgelegd. De ouders van de betrokken peuter waren geschokt. "Na even nadenken besef je wat er zou kunnen gebeuren als zo'n leerling een diploma behaalt en in de zorgsector terechtkomt", zo besluit de directrice. (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren