Tagtik

Steeds meer jongeren willen maar half jaar op uitwisseling

Steeds minder jongeren kiezen ervoor om na de middelbare school een volledig jaar in het buitenland te gaan studeren. Dat komt onder meer omdat de mogelijkheden om later aan de universiteit of hogeschool aan een uitwisselingsprogramma deel te nemen, zijn toegenomen.

Korte uitwisselingen op de middelbare school wonnen wel aan populariteit de afgelopen jaren. Met uitwisselingsorganisatie WEP vertrekken dit jaar toch nog 564 jongeren om meteen na hun middelbare schoolloopbaan, een jaartje in het buitenland te gaan studeren. Hiermee is dit toch nog de populairste optie bij de Belgische studenten. WEP stelt eveneens de trend vast dat scholieren aan de middelbare school steeds vaker voor kortere uitwisselingsprojecten kiezen. Zo trokken in 2015 nog 92 studenten van de middelbare school voor een korte periode naar het buitenland, in 2016 waren er dat al 147 en in 2017 telt WEP er al 182.

"Meer locaties in het buitenland houden plekken vrij voor jongeren uit ons land die nog geen diploma hebben. Ze integreren zich immers iets gemakkelijker omdat ze vaak bij jongeren van dezelfde leeftijd terechtkomen en de Belgische studenten willen graag hun middelbare studies toch op zes jaar afronden", geeft Sarah Buelinckx van uitwisselingsorganisatie WEP als voornaamste redenen voor de huidige tendens in het VRT Nieuws.

(Skwadra by Tagtik/Source: VRT Nieuws/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren