Tagtik

Supporters woest op 'arrogante' Duivels

De trip van de Rode Duivels naar Rusland is alleen maar een succes geworden voor de rekening van de voetbalbond: de bond kreeg 300.000 euro voor de oefenpot in Sotchi tussen Rusland en België. Sportief werd de oefeninterland geen succes, met de 3-3 tegen de nummer 60 van de FIFA-ranking, en dat is het evenmin voor het imago van onze Duivels in het buitenland én bij de eigen supporters.

Uitgezonderd Thorgan Hazard, Thomas Vermaelen en Dries Mertens had niemand van de Duivels bij aankomst in Sotchi aandacht voor het Russische ontvangstcomité. Een foutje van de bond of arrogantie van de Duivels?

De 35 meegereisde supporters (die er 750 euro voor overhadden) zijn er ook niet over te spreken dat geen van de Duivels hen kwamen begroeten na het laatste fluitsignaal. Op de sociale media werd dit druk becommentarieerd, maar een Luikse supportersclub gaat nog verder: die publiceert een open brief aan de Duivels.

"Wij vragen een beetje meer respect, meer empathie voor uw supporters, meer trots dat u België mag vertegenwoordigen. Uw voorgangers uit de jaren 80-90 hadden veel minder talent dan u, maar die spelers waren veel toegankelijker en vertegenwoordigden beter ons volk", zo schrijft Pascal Bertho van 'Les Diaboulets Liégeois'. "Dankzij jullie talent verdienen jullie grote sommen geld. Zijn jullie daardoor afgesneden van de realiteit? Word niet zoals de 'sterren' van de Franse ploeg uit 2010. België verdient beter. Hanteer een houding op en naast het veld die in verhouding staat tot jullie voetbaltalent."

Werk aan de winkel dus: niet alleen op tactisch vlak voor bondscoach Martinez, maar ook voor de communicatie- en marketingafdeling van de voetbalbond. (Fausto by Tagtik with LpR/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren