Tagtik

Terreurdreiging deelt klappen uit aan Atomium

In 2016 bezochten in vergelijking met het jaar voordien 200.000 minder mensen het Atomium. De fiere negen bollen die sinds 1958 boven het Heizelpark in Brussel uitkijken, hebben serieus geleden onder de constante terreurdreiging.

Door het dalende aantal bezoekers maakte het Atomium in 2016 maar liefst 1.3 miljoen euro verlies. Dat schrijft La Dernière Heure en werd aan de redactie van Bruzz bevestigd. Als nationaal symbool vormt het Atomium een risicovol doelwit voor terroristen, waardoor steeds meer toeristen de creatie van Expo '58 links laten liggen.

Toch ligt niet enkel de terreurdreiging aan de basis van het grote verlies in 2016, legt Inge Van Eycken van het Atomium uit bij Bruzz: "We hebben veel geld geïnvesteerd in infrastructuur en personeel om de veiligheid te garanderen. En daarnaast hebben we het gloednieuwe ADAM-museum geopend: een eenmalige, maar grote uitgave natuurlijk."

De toekomst van vzw Atomium ziet er toch rooskleurig uit. Desondanks het geen overheidssubsidies ontvangt, komen opnieuw steeds meer mensen zich vergapen aan de glimmende bollen. "De positieve trend van begin 2017 zet zich voort. Dus normaal gezien kunnen we dit jaar weer afsluiten met winst, dankzij het succes van de Sabena- en de Magritte-expo’s, en hopelijk ook dankzij de viering van ons 60-jarig bestaan binnenkort", kijkt de vzw hoopvol naar het vervolg van 2017.

(Skwadra by Tagtik/Source: La Dernière Heure - Bruzz/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren