Tagtik

Topchirurge bekent moord op dochter

De 49-jarige topchirurge Mehrnaz D. heeft bekend dat zij haar dochter Eline van 14, omgebracht heeft. De dokter kent wereldfaam als neurochirurge, maar kende op korte termijn veel tegenslagen in haar persoonlijke leven: ze kwam terecht in een zware depressie door de hoge werkdruk als chirurge, haar recente en moeilijke scheiding van haar man en de kankerbehandeling van haar dochter.

Volgens gerechtspsychiater Hans Hellebuyck heeft de combinatie van deze drie elementen de chirurge tot de moord gedreven. "Het is sowieso een zeer uitzonderlijke situatie dat een moeder haar eigen dochter ombrengt", aldus Hellebuyck in Het Laatste Nieuws. "Hoge eisen voor zichzelf, een moeilijke scheiding en elke dag geconfronteerd worden met een tienerdochter die na een kankerbehandeling nog altijd lijdt: dat is een scenario waarbij zelfs slimme mensen voor de buitenwereld domme dingen kunnen doen."

Volgens de psychiater kan het voor de vrouw door haar medische kennis logisch hebben geleken om haar dochter te vrijwaren voor nog meer pijn.

(Fausto by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren