Tagtik

Trump: "Als het moet, zullen we Noord-Korea volledig vernietigen"

De Amerikaanse president Donald Trump sprak dinsdag in een historische speech voor het eerste de Algemene Vergadering van de VN toe. Trump schuwde op de vergadering in New York de krachtige oorlogstaal niet.

Trump gebruikte de speech om alle buitenlandse leiders te bedanken voor hun steun en medeleven na de orkanen Harvey en Irma. De republikein wou daarna vooral de aanwezige staatshoofden wakker schudden en noemde de grootste bedreigingen op wereldvlak bij naam, althans in zijn ogen.

Noord-Korea vormt voor Trump één van de allergrootste bedreigingen. "We hebben geen keuze, behalve Noord-Korea volledig te vernietigen. Rocket Man (Kim Jong-Un, red.) is op een zelfmoordmissie voor zichzelf en zijn regime. Maar Noord-Korea moet beseffen dat denuclearisatie de enige optie is."

Ook veroordeelde Trump in zijn openingsspeech de nucleare deal die de VN in 2015 met Iran sloot en zei hij ook nog het volgende: "De jongste jaren hebben de VN niet hun volledig potentieel gehaald vanwege bureaucratie en slecht bestuur." Met deze straffe uitspraken maakte Trump een entree van formaat in het hoofdkwartier van de Verenigde Naties in Turtle Bay (New York).

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren