Tagtik

U had De Mol kunnen ontmaskeren...

Na een wekenlange zoektocht is De Mol gekend: de 24-jarige Eline Michiels was de saboteur met dienst in Zuid-Afrika. Al is het achteraf wellicht makkelijk praten, zijn hier enkele momenten waarop 'de mol' duidelijk haar werk deed.

1. Het begon al in de eerste aflevering toen ze als zesde afklopte en daardoor zorgde dat de groep 5000 euro misliep.

2. Eline maakte zich heel verdacht door een verkeerd antwoord op een heel makkelijke vraag: in een quiz met Annelies situeerde zij de Oostkantons in West-Vlaanderen. Niet toevallig haalde ook Annelies de finale: zij kon vanop de eerste rij observeren hoe Eline deze vraag verkeerd beantwoordde.

3. In aflevering drie slaagt zij er niet in om een makkelijke droedel op te lossen: veel denkwerk vergt het niet om in '1/4 L' 'kwartel' te zien.

4. In de aflevering waarin ze een getal moet benaderen met haar hartslag, blijkt zij een wel heel hoge hartslag in rust te hebben. Te hoog voor de politie-inspecteur die ze in het ware leven is.

5. In de aflevering waarin de overblijvers geconfronteerd worden met 'de mol' zien we de hand in een handschoen die het geld wegneemt. We zien meestal een smalle hand, behalve bij Eline waar die heel wat dikker is.

De makers van het programma stopten ook wat stiekeme hints in hun beelden: zo kon in de legpuzzel uit aflevering twee 'Eline is de mol' worden gelezen en staat in haar molboekje bij hobby's: "Monitor bij Out of Limits" (M-o-l).

(Fausto by Tagtik/Bron: HLN, Nieuwsblad/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren