Tagtik

UPDATE: Gezochte Zwitser gevat met kruisbogen in bagage

De inwoners van de Zwitserse stad Schaffhausen kunnen terug opgelucht ademhalen.

De man die er maandag voor heel wat amok zorgde door met een draaiende kettingzaag in het rond te zwaaien en mensen te verwonden, werd dinsdagavond onderschept door de politie. Bij zijn arrestatie had de man kruisbogen, pijlen en aangepunte stokken in zijn bagage steken. De bewuste kettingzaag werd niet gevonden. Dat meldt de bevoegde Zwitserse aanklager Peter Sticher woensdagmiddag.

De 51-jarige Franz W. viel mensen aan in een kantoor van de ziekteverzekeringsmaatschappij CSS in het oude stadsgedeelte van Schauffhausen.

Zwitserland schreef dinsdag meteen een internationaal aanhoudingsbevel uit tegen de 50-jarige man. De man werd uiteindelijk dinsdagavond nog gearresteerd in Thalwil in het kanton Zürich.

Bij de aanval van de man met de kettingzaag raakte één werknemer van de verzekeringsmaatschappij ernstig gewond, hij verkeert gelukkig niet in levensgevaar. De dader kampt met psychische problemen, het Openbaar Ministerie vorderde een medisch onderzoek. De man zou volgens de Zwitserse media eerder al veroordeeld zijn voor inbreuken op de wapenwet.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren