Tagtik

Update wapenvondst Anderlecht: terroristen hadden nog geen doelwit

Op zes verschillende plaatsen in Anderlecht hebben speurders in de nacht van dinsdag op woensdag huiszoekingen verricht in verband met een terreuronderzoek. In een garagebox werden kalasjnikovs aangetroffen. Vier personen, onder wie de twee geradicaliseerde broers Saouti, werden opgepakt.

Volgens deredactie.be is er een link met de Kamikaze Riders, een motorbende met banden met Sharia4Belgium. De huiszoekingen van dinsdagnacht zouden losstaan van het onderzoek naar de aanslagen in Parijs, Zaventem en Maalbeek en ook van het onderzoek naar de mislukte aanslag in het Centraal Station van Brussel.

Ook in Frankrijk werden huiszoekingen verricht in kader van dit onderzoek. Daarbij werd één persoon opgepakt in Rijsel. Alle opgepakte personen worden ervan verdacht van het plannen van een terreurdaad.

De nieuwsdienst van MNM meldt dat de opgepakte mannen wel degelijk een aanslag wouden plegen, maar dat ze nog geen concrete locatie of doelwit hadden afgesproken. Dat nieuws werd bevestigd door de Redactie. Door het alert ingrijpen van de politie werd dus zeker een mogelijke aanslag in een vroegtijdig stadium vermeden.

(Fausto and Skwadra by Tagtik/Bron: deredactie.be, De Standaard/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren