Tagtik

Vals alarm aan Hallepoort: teruggekeerde Syriëstrijder wilde geen aanslag plegen

Donderdagnamiddag trok een witte bestelwagen in de buurt van de Brusselse Hallepoort de aandacht van een politiepatrouille. De bestelwagen reed immers meermaals door het rood op de Waterloolaan. Nadat de bestuurder gestopt werd door de poitie, maakte hij zich meteen verdacht omdat hij de koffer van zijn bestelwagen niet wilde openen.

Toen de poliliteploeg twee gasflessen aantroef in zijn koffer, werd ontmijningsdienst DOVO gecontacteerd en werd een ruime veiligheidsperimeter ingesteld. Na grondig onderzoek blijk dat het gaat om Majid A., een teruggekeerde Syriëstrijder. Hij zou donderdagmiddag echter niet meteen terroristische motieven gehad hebben en in zijn bestelwagen werden ook geen ontstekingsmechanismen gevonden, meldt HLN. DOVO bracht de twee gasflessen gecontroleerd tot ontploffing.

Toch is het Brussels Parket nog niet helemaal overtuigd dat de man die in 2016 veroordeeld werd tot vijf jaar cel, helemaal geen slechte bedoelingen had: "Het is absoluut voorbarig om te bevestigen dat de bestuurder criminele bedoelingen heeft of zou gehad hebben. Alle speculaties in die zin zijn voorbarig." (Skwadra by Tagtik/Source: HLN/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren